Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Το κόκκινο κρασί και τα ωφέλη του






Κόκκινα σταφύλια
Το κόκκινο κρασί είναι μια πλούσια πηγή βιολογικά ενεργών φυτοχημικών ουσιών, οι οποίες περιέχονται μέσα στα φυτά. Ιδιαίτερα το κρασί, περιέχει αξιόλογες ποσότητες πολυφαινολών μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι κατεχίνες και η ρεσβερατρόλη. Η ρεσβερατρόλη και οι κατεχίνες έχουν αντι-οξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Οι πολυφαινόλες είναι αντι-οξειδωτικές φυτοχημικές ενώσεις που βρίσκονται μέσα στη φλούδα και στα κουκούτσια των σταφυλιών. Όταν κατασκευάζεται κρασί από τα σταφύλια, η αλκοόλη που δημιουργείται από τη ζύμωση, διαλύει τις πολυφαινόλες που περιέχονται μέσα στη φλούδα και στα κουκούτσια των σταφυλιών.  
Το κόκκινο κρασί περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες παρά το άσπρο κρασί, διότι η κατασκευή άσπρου κρασιού επιβάλλει την αφαίρεση της φλούδας των σταφυλιών μετά το λιώσιμο. Οι φαινόλες στο κόκκινο κρασί περιλαμβάνουν τις κατεχίνες και  τις επικατεχίνες .
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες έχουν αντι-οξειδωτικές ιδιότητες. Οι αντι-οξειδωτικές ουσίες έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από βλάβες που υφίστανται από τις κανονικές αντιδράσεις του μεταβολισμού. Κατά τις διαδικασίες αυτές απελευθερώνονται ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, οι οποίες οξειδώνουν και έτσι βλάπτουν το DNA, τις μεμβράνες και τις πρωτεΐνες των κυττάρων.
Οι βλάβες που υφίστανται τα κύτταρα του οργανισμού λόγω της οξείδωσης από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που δημιουργούνται από το μεταβολισμό, έχουν θεωρηθεί ότι εμπλέκονται στη γένεση του καρκίνου.
Έρευνες που  έχουν γίνει σχετικά με τις αντι-οξειδωτικές ουσίες που περιέχονται μέσα στο κρασί, έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της γένεσης ορισμένων καρκίνων.

τοποθεσία αμπελώνων

Τα αμπέλια μας βρίσκονται στην περιοχή της Νεμέας ,κοντά στο χωριό Λεόντιο στα αμπελοτόπια : Καβέικα ,Σπηλιά ,Καλντερίμι και Μύτικας .Ίσως από τα μοναδικά στην περιοχή που καλλιεργούνται αποκλειστικά  με βιολογικές μεθόδους  και μάλιστα πιστοποιημένα.

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

biowinespitta: ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

biowinespitta: ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ: "ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ,ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝ.(ΕΟΚ)2092/91 Το κρασί Νεμέας (Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας) παράγ..."

ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΙ ΟΙΝΟΙ

Ενας εμπνευσμένος συνδυασμός από νεμεάτικα σταφύλια ,δημιουργημένος  με τέχνη και μεράκι.

ΑΝΑΛΕΚΤΟΣ :Πρόκειται για ένα ξηρό κρασί  της ποικιλίας αγιωργήτικο που έχει αγαπηθεί σε όλα τα χρώματα ,ερυθρό και ροζέ.
ΚΕΦΑΛΙΑΚΟΣ: νεο προϊόν βιολογικής καλλιέργειας , ροζέ ξηρός διαθέτει λεπτή αρωματική έκφραση και δροσιστική παρουσία στο στόμα.

Διατίθεται σε καλαίσθητες συσκευασίες 0,75lit. (γυάλινο μπουκάλι ) ,1,5 lit. , 2 lit. 5 lit. και σε ασκούς 5,10, 20 λίτρων .

Επίσης διατίθεται πετιμέζι , σε συσκευασίες 250,500, 1000 ml.

Υπεύθυνη πωλήσεων :
ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΠΗΤΤΑ 
ΝΕΜΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ,Τηλ.: 6976371790
e-mail: matpitta@gmail.com


ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ,ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝ.(ΕΟΚ)2092/91
Το κρασί Νεμέας (Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας) παράγεται στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας. Η πιο γνωστή ποικιλία που παράγεται είναι το πασίγνωστο Αγιωργίτικο που αποτελεί βάση για τη δημιουργία πολλών άλλων κρασιών της περιοχής. Τα πάμπολλα οινοποιεία της Νεμέας είναι ανοιχτά και επισκέψιμα σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο παρασκευής των κρασιών τους. 

Η ποικιλία Αγιωργίτικο (γνωστή και σαν Μαύρο Νεμέας, Μαυρούδι Νεμέας), είναι μία από τις πιο εκλεκτές και τις πιο πλούσιες σε χρώμα ελληνικές ερυθρές ποικιλίες σταφυλιών. Η προέλευσή της είναι από τη Νεμέα