Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Κρασί: Μεθυστικό άρωμα, πλούσια γεύση και υγεία


Πρώτος ο Ιπποκράτης αναγνώρισε τις ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού στην υγεία, χρησιμοποιώντας το ως θεραπευτικό μέσο, ως φάρμακο. Προσοχή όμως γιατί η ευεργετική επίδραση του κρασιού στην υγεία αναδεικνύεται μόνο όταν πίνεται σε καθημερινή βάση με το φαγητό και με μέτρο: δηλαδή 1-2 ποτήρια για τους άνδρες και 1 ποτήρι για τις γυναίκες.
Αυτή η ισορροπημένη κατανάλωση μειώνει τα καρδιαγγειακά επεισόδια κατά 20-60%, τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη και του άνω πεπτικού συστήματος, βελτιώνει την στομαχική λειτουργία, εμποδίζει τη δημιουργία χολόλιθων, βοηθά στη γονιμότητα, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς, δρα ως αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό και αυξάνει την αντίσταση στη γρίπη. Ακόμη, προκαλεί ευεξία, καλή ποιότητα ζωής, μακροζωία και μικρότερη συχνότητα θανάτου κατά 10-20%.
ΤΥΠΟΣΚΡΑΣΙΟΥΙΔΙΟΤΗΤΑΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗΕΡΕΥΝΑ
ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ> Βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάςΑυξημένη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών ουσιών,‘ολιγομερικές προκυανιδίνες’2007, Παν/μιο Λονδίνου
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ> Αυξάνει το αντι-οξειδωτικό προφίλ > Μειώνει το οξειδωτικό στρεςΑντιοξειδωτικές ουσίες2007, University of Newcastle, Nutr.J
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ> Ευεργετική δράση σε νεφρικές παθήσειςΠροστατευτική δράση πολυφαινολών2007, University of Palermo, Nutrition
ΚΡΑΣΙ> Ευεργετική δράση σε καρδιοπάθειεςΣε συνδυασμό με ω-3 λιπαρά οξέα2008, Université Joseph Fourirer de Grenoble, Am.Heart.J
ΚΡΑΣΙ> Ευεργετική δράση στην αρτηριακή πίεσηΠροστατευτική δράση πολυφαινολών2007, University of Palermo, Angiology
ΚΡΑΣΙ> Αύξηση HDL: ‘Καλής χοληστερόλης’
> Μείωση LDL: ‘Κακής χοληστερόλης’
> Μείωση ενδοαγγειακών θρομβώσεων
Αλκοόλη Κατεχίνες, Κερκετίνη ΣαλικυλικάΠαγκόσμια Μελέτη MONIKA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου